10 kilowatt: Ervaringen van onze klanten

10 kilowatt: Ervaringen van onze klanten

December 2017

De hoogste snijsnelheden, een breed verwerkingsspectrum en algehele sterke prestaties. Dit zijn redenen waarom klanten kiezen voor de 10 kilowatt ByStar Fiber van Bystronic. Hier doen klanten verslag van hun ervaringen met het fiberlaser snijsysteem.

Hosta Industries A/S

Hosta Industries is gevestigd in Hjallerup (Denemarken). Als een metaalverwerkend bedrijf produceren ze voor klanten in Denemarken, Zweden en Noorwegen. Het familiebedrijf legt de focus op hoge kwaliteit, snelle productieprocessen en kosten-geoptimaliseerde productie. Dit bereiken ze door enkel het beste van het beste te gebruiken.

Sinds november 2016 voorziet Hosta Industries in haar lasersnijbehoefte met een 10 kilowatt ByStar Fiber 3015. Zeker voor de snijopdrachten waarbij platen metaal met een dikte tussen de 1 en 12 millimeter snel en met een hoge kwaliteit verwerkt moeten worden, draagt het lasersnijsysteem van Bystronic bij aan het moderne machineportfolio van het bedrijf.

FC Laser Ltd

FC Laser Ltd is een Britse lasersnijspecialist die zich focust op het aanbieden van flexibele oplossingen voor gesneden en gevormde metaalproducten. De oprichter, Danny Fantom, heeft zijn bedrijf succesvol op de markt gezet als marktleider en vertrouwt al vanaf het begin op productieoplossingen van Bystronic.

FC Laser Ltd heeft een ByStar Fiber 3015 in gebruik voor het lasersnijden sinds februari 2017. Dit 10 kilowatt systeem heeft de huidige productierange uitgebreid met hogere snijsnelheden en een breed spectrum aan verwerkingsmogelijkheden. Dankzij deze succesvolle implementatie zullen er nog twee extra 10 kilowatt ByStar Fiberlasers worden geïnstalleerd in januari 2018. Met deze investering kan FC Laser Ltd nog sneller reageren op alsmaar groeiende orders.

Kurt Forster AG

AG Kurt Forster AG is een succesvol familiebedrijf in Berneck, Zwitserland. Als plaatmetaalbewerkingsbedrijf vertrouwt het op een breed verwerkingsspectrum en snelle productieprocessen. De 10 kilowatt ByStar Fiber 3015 speelt een centrale rol in deze strategie. Bystronics fiberlaser snijsysteem is in gebruik sinds de zomer van 2017. Het bedrijf upgradede het snijsysteem met het ByTrans Extended 3015 automatisch laad- en lossysteem.   

 Deze combinatie van een 10 kilowatt fiberlaser en automatisering zorgen ervoor dat Kurt Forster AG zijn processnelheid op het gebied van lasersnijden kon vergroten met factor vier. Daarnaast opende de ByStar Fiber mogelijkheden tot een uitgebreidere reeks van materialen. Het omvat zacht staal, roestvrijstaal en aluminium, tot aan non-ferro metalen als koper en messing. En dat alles met diktes van 0.8 tot 30 millimeter. 

Metalltechnik Göbel GmbH

Een moderne productieomgeving met snelle workflows en een hoge bewerkingskwaliteit. Dat is het geheim van het succes van Metalltechnik Göbel GmbH in Dippoldiswalde, Duitsland. Om dit te bereiken vertrouwt het bedrijf op de prestaties van een 10 kilowatt Bystar Fiber 4020 en de bijbehorende automatiseringsoplossing ByTrans Extended 4020. Het pakket met uitstekende prestaties van Bystronic verbeteren de productiesnelheid en diversiteit van het bedrijf. Een beslissend concurrentievoordeel in de strijd voor orders van klanten. Een ander voordeel komt voort uit de relatief lage exploitatiekosten van de geautomatiseerde fiberlaser in vergelijking met conventionele CO 2 -lasersnijsystemen.   

Als dat nodig is gebruikt Metalltechnik Göbel GmbH ook het 4020 formaat van de Bystar Fiber om onderdelen te verwerken die groter zijn dan het standaard 3015 formaat. Dit zorgt ervoor dat het bedrijf in staat is om speciale wensen van de klant te kunnen beantwoorden. Het 4020 formaat is echter ook uitermate geschikt voor kleine onderdelen. Metalen platen van vier bij twee meter zorgen ervoor dat deze onderdelen optimaal genest kunnen worden. Dit vermindert het afval van waardevolle grondstoffen.

Gegevensbeschermingsverklaring

De website van Bystronic gebruikt externe componenten die gebruikt kunnen worden om gegevens over uw gedrag te verzamelen en om functies van Social Media beschikbaar te stellen.  Gegevensbeschermingsverklaring